Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Великобританія приготувалася до масових відключень електрики взимку

Великобританія приготувалася до масових відключень електрики взимку

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Великобританія приготувалася до масових відключень електрики взимкуВеликобританія приготувалася до масових відключень електрики для промисловості та домогосподарств узимку. Влада припускає, що в січні буде кілька днів, коли до нестачі газу додасться аномально холодна погода, через що ряд промислових і житлових об'єктів доведеться залишити без світла, пише Bloomberg з посиланням на заяву урядового Департаменту бізнесу, енергетики та промислової стратегії (BEIS).

Згідно з прогнозом, низька температура та скорочення імпорту електроенергії з Норвегії та Франції можуть призвести до того, що протягом чотирьох днів у січні Великобританії, можливо, доведеться вжити екстрених заходів для економії газу.
 
BEIS назвав організовані відключення «розумним сценарієм для найгіршої нагоди», коли країна може зіткнутися з нестачею електроенергії у розмірі однієї шостої від пікового попиту, навіть якщо запустить вугільні електростанції в аварійному режимі.

Цей сценарій — «не те, на що ми очікуємо», заявили представники департаменту.
 
«Домогосподарства, підприємства та промисловість можуть бути впевнені, що отримають електроенергію та газ, яких потребують», — зазначено у повідомленні BEIS.
 
Проте, журналісти Bloomberg зазначають, що навіть за базового сценарію британців чекає дворазове зростання рахунків на електрику. Середній річний рахунок у січні може перевищити 4200 фунтів (5086 доларів), тоді як зараз становить лише 2000 фунтів.

Якщо зима буде аномально холодною, Великобританії, можливо, доведеться імпортувати більше трубопровідного газу з континентальної Європи, яка також переживає енергокризу через скорочення поставок із Росії. Наразі королівство постачає в ЄС рекордні обсяги газу та «захоче повернути послугу, коли температура впаде», зазначає видання. Однак, якщо постачання з Європи зросте, країна зіткнеться з ще однією проблемою — нестачею внутрішніх сховищ газу.

На початку серпня Норвегія, один із найбільших експортерів електрики до Європи, вирішила урізати постачання через загрозу внутрішнього дефіциту енергії. Міністр енергетики країни Тер'є Осланд заявив, що уряд запропонує такий захід у разі зниження рівня води у сховищах до «критично низького».