Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Украине все более популярной становится альтернативная энергетика

В Украине все более популярной становится альтернативная энергетика

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
В Украине все более популярной становится альтернативная энергетика Більшість жителів нашої планети не бачила снігу, яка це краса… Лише деякі з людей які побачили це диво не люблять взимку покататись на лижах, пограти в сніжки, зліпити «снігову бабу».
 
А яка це радість для малечі… Але все це під загрозою, в Антарктиці тануть льодовики погода на планеті змінюються стає менш прогнозованою, а виною цьому наш прогрес, наше «продвинуте» суспільство… На Кіліманджаро з кожним роком зменшується сніговий покрив, і якщо більші проблеми глобального масштабу лише наближаються, то в Африці ця вершина є водопостачальником для багатьох регіонів континенту. За своїми новинками і технологічним дивами ми забуваємо все це прекрасне, яке оточує нас повсюди.
 
А які ми стали ліниві, пройтись пішки декілька метрів для більшості людей це просто щось неймовірне обов’язково хочемо на чомусь їхати, а не йти. Лише Стара Європа не злінилась і зробила значні кроки в напрямку активного способу життя, Нідерланди взагалі можна назвати «країною велосипедів». Скандинави також активний народ, більшість населення займається спортом, активно розвивається альтернативна енергетика.
 
Можливо ця лінь це проблема індустріальних країн? Зараз активно нарощують викиди шкідливих речовин ті країни, що остаточно проходять індустріалізацію, найбільшою проблемою в світі скоро стануть Індія та Китай, майже кожен мешканець цих країн мріє про автомобіль і про всі надбання цивілізації. Але можливо справа скоріше не в цьому, а просто в вихованні та ставленні до природи ось США ну вже точно постіндустріальна держава, а найбільший шкідник в світі. На другій стороні терезів Старий Світ.
 
Взагалі Європа флагман у всьому, що стосується збереження навколишнього середовища, можливо це тому, що через високу щільність населення, тут люди навчилися цінити те, що для більшості мешканців нашої планети представляється як ресурси, як можливість для подальшого експансивного розвитку. А можливо там люди навчились радіти таким простим речам, як сніг. В Європі досить багато екологічних проблем, але люди намагаються подолати їх. В Старому Світі не відмовляються від надбань цивілізації таких як сонячний колектор, але раціоналізують їх, і якщо і впливають на навколишнє середовище, то мінімалізують цей вплив. Нажаль, виховання починається змалечку і щоб змінити в головах людей ставлення до природи потрібно, щоб змінилось декілька поколінь. Чи є час в населення планети для того, щоб як в Старому Світі навчитися «цінити сніг»!
 
По теме: