Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Хто хоче вчити іноземні мови?

Хто хоче вчити іноземні мови?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство
Хто хоче вчити іноземні мови? Люди, які приходять вивчати іноземні мови - найрізноманітніші. Вони належать до різних соціальних груп, до різних вікових категорій. Що ж рухає цими людьми, коли вони нарешті відкривають підручник іноземної мови?
 
Варто почати з самої незвичайної, але як виявилося досить таки поширеної категорії. Це пенсіонери та люди похилого віку, які знайшли в собі сили визнати, що їм треба вчитися, відкрили підручник і почали вивчати мову з самого нуля. Ви будете здивовані, але вони самі старанні учні. Чи то від нічого робити, чи то від того, що свідомо прийшли до думки про необхідність вчитися.

Ще одна цікава категорія - батьки, які вчать мову, щоб контролювати своїх чад. Добре це чи погано - важко сказати. Адже в більшості таких випадків діти вчать мову що називається «з-під палки» і результат, та й сам процес, не радує ні тих і не інших. Через якийсь час військові дії набридають нещасним батькам і вони кидають на самоплив процес вивчення іноземних мов їхніми дітьми, і свої підручники з іноземної мови теж ховають куди подалі.

Екзотична категорія, яка вивчає іноземну мову - люди, які вирішили виїхати за кордон на ПМЖ. Дуже цікаві люди - вони, як правило, хочуть все кинути на Україні, тому у них не завжди все гладко складається. Або ж навпаки - у них все складається настільки вдало, що іноземні корпорації стелять їм червоний килимок і чекають не дочекаються наших фахівців з хлібом-сіллю, страховкою, гідною (як для України) зарплатою, квартирою і купою інших привабливих пропозицій, про які наші трудяжки тут тільки й могли мріяти. Таких замовників треба максимально підготувати до спілкування на побутовому рівні і до спілкування на робочому місці.

Також не варто забувати про школярів та студентів. Їхня присутність у класних кімнатах на курсах іноземних мов продиктована швидше життєвою необхідністю у вигляді іспитів і тестів, ніж бажанням підкорити світ і побудувати блискучу кар'єру разом з казковим майбутнім. Матеріали для таких замовників повинні чітко відповідати структурі тестів та іспитів які вони складатимуть. В ідеалі кожен урок перетворюється в міні-тестування. Як правило, вони забувають дорогу на курси відразу після здачі тестів.

Ну і тепер найцікавіша категорія - співробітники іноземних компаній або ж компаній, які пов'язані з імпортно-експортною діяльністю, консультаціями іноземних корпорацій, юридичним супроводом тих же іноземних компаній, громадян і т.д. Необхідність вивчення іноземної мови тут продиктована «виробничою необхідністю» і безпосередньо пов'язана з побудовою кар'єри і безхмарним майбутнім. Подібним замовникам необхідні чіткі структуровані заняття. Частіше за все, так роблять великі компанії, які прагнуть мати власного перекладача, а не звертатися до бюро перекладів. При цьому лексичний матеріал повинен стосуватися саме їх сфери діяльності та гарантувати їм вільне спілкування на робочому місці.
 
Джерело mirperevodov.com
 
По теме: